Monitorizare Mărci

Protejează-ți marca în urma înregistrării sale la OSIM prin monitorizarea acesteia

Înregistrarea unei mărci reprezintă una dintre condițiile de bază pentru protejarea proprietății intelectuale a companiei. Ea asigură nu doar posibilitatea distingerii serviciilor sau produselor firmei de cele ale concurenților, ci și protecția generală a brand-ului în activitatea comercială.

Chiar dacă acest pas este necesar, de multe ori el nu este suficient. În urma înregistrării unei mărci la Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci, este recomandată monitorizarea acesteia zilnică prin consultarea Buletinului Oficial de Proprietate Intelectuală. Doar în acest fel poate fi semnalată din timp depunerea a unei mărci similare sau identice și poate fi inițiată procedura de opoziție.

Opoziția este posibilă într-un termen de 2 luni de la data publicării unei mărci la OSIM. În cazul în care persoana care deține un drept anterior nu derulează această procedură, poate fi înregistrată o marcă identică cu cea deținută de tine.

Beneficii

Prin serviciul de monitorizare sunteți în permanență informați în legătură cu alte cereri de înregistrare a unor mărci similare.

În condițiile în care OSIM nu anunță proprietarii în cazul unui conflict de marcă, este realizată o consultare zilnică a Buletinului Proprietății Intelectuale.

Vă puteți concentra atenția asupra activității brandului, identitatea acestuia fiind în siguranță în mâinile unui specialist în proprietate intelectuală.

În cazul identificării unei cereri de mărci similare, va fi demarată procedura de opoziție, blocând înregistrarea până la soluționarea conflictului.

Un consultant în proprietate intelectuală poate formula în scris opoziția, inclusiv temeiurile de drept și motivele pe care se sprijină aceasta.

Prin monitorizarea permanentă a mărcii eviți posibilitatea ca brandul tău să fie asociat eronat cu un alt brand similar, inducând în eroare consumatorii.

Alege serviciul nostru de monitorizare marcă și protejează-ți acum brandul!

Cum te poate ajuta TAS?

Pentru a vă sprijini în protejarea mărcii înregistrate, Agenția TAS oferă un abonament de monitorizare a acesteia, la un cost anual de 700 RON. El cuprinde numeroase beneficii, printre care se numără verificarea zilnică a Buletinului, informarea imediată în cazul înregistrării unor mărci identice sau similare, precum și consultanță inițială în vederea acțiunilor de opoziție.

Consultanță marcă

Verificare Buletin PI

Informare conflict

Consiliere pre-opoziție

Alege serviciul nostru de monitorizare marcă și protejează-ți acum brandul.