Înregistrare Mărci și Indicații Geografice la OSIM direct din Cluj

Înregistrarea unei mărci reprezintă un  proces extrem de important în cadrul unei companii. Aceasta datorită faptului că  înregistrarea oricărui produs/serviciu înseamnă siguranța unei companii că imaginea sa, produsul în cauză, este unic și nu poate fi copiat de nimeni.

O marcă înregistrată la OSIM – Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci – înseamnă o marca sigură, garantând protecția și participând la succesul unui produs.

Astfel, pot să constituie mărci, semne distinctive cum ar fi: cuvinte, inclusiv nume de persoane, desene, litere, cifre, desene figurative, forme tridimensionale și în special forma produsului sau ambalajului său, combinații de culori, precum și orice combinație a acestor semne.

Mărcile sunt semne sau reprezentări grafice care îi permit consumatorului să identifice și să deosebească două sau mai multe produse / servicii / concepte similare. Astfel, rolul mărcii este acela de a-l determina pe consumator să aleagă un anumit tip de produs sau un serviciu pe baza unui set de experiențe tangibile și intangibile, emoții, fiind o promisiune de calitate și satisfacție adresată clientului.

Pe de altă parte, marca este un instrument de marketing foarte puternic deoarece prin notorietatea acesteia, modul de comunicare, intensitatea și caracterul unic al emoțiilor transmise, aceasta poate influența pozitiv decizia de cumpărare și experiența consumatorului.

De ce ai nevoie de un serviciu de înregistrare a mărcii?

Înregistrarea unei mărci presupune o serie de proceduri și norme legislative care trebuie urmate îndeaproape. Astfel, Agenția TAS, prin cei peste 10 ani de experiență în proprietatea industrială, va întocmi toate cererile necesare, te va reprezenta în fata instituțiilor și va fi alături de tine în tot acest proces, oferindu-ți consultanța de care ai nevoie.

Cum te putem ajuta noi?

Indiferent de tipul de marcă ales sau de instituția competentă la care se solicită înregistrarea, Agenția TAS își va oferi:

  • Cercetare documentară privind disponibilitatea unei mărci la OSIM, OHIM, WIPO;
  • Reprezentare în fața Oficiului de Stat pentru Invenții și Mărci (OSIM) pentru depunerea cererii de înregistrare a mărcii și a indicației geografice;
  • Reprezentare în fața Oficiului pentru Armonizarea Pieței Externe (OHIM) și în fața Pieței Mondiale pentru Protecția Proprietății Intelectuale (OMPI) pentru depunerea cererii de înregistrare a mărcii;
  • Redactare opoziții și contestații cu privire la cererile de înregistrare a unei mărci ulterioare care este similară sau identică;
  • Administrarea portofoliului de mărci și indicații geografice prin înregistrarea de reînnoiri și actualizarea titlurilor de protecție;
  • Consultanță de specialitate în domeniul proprietății industriale

Vezi și alte servicii