+40 745 160 163

Acte esențiale pentru înregistrarea mărcii cu fonduri europene

În cadrul eforturilor continue de sprijinire a dezvoltării întreprinderilor mici și mijlocii (IMM-uri) din Uniunea Europeană, Oficiul de Proprietate Intelectuală al Uniunii Europene (EUIPO) și Comisia Europeană continuă și în 2024 programul de fonduri pentru IMM-uri. Prin acesta se oferă vouchere pentru proprietate intelectuală destinate întreprinderilor mici și mijlocii cu sediul în Uniunea Europeană.

Asigurarea completă a documentației necesare este primul pas către accesarea acestor fonduri esențiale pentru creșterea și consolidarea afacerilor. Procesul de aplicare este constituit din mai multe etape, prima dintre acestea fiind colectarea următoarelor documente în format PDF:

  1. Certificatul de înregistrare al companiei, emis de autoritatea națională competentă.
  2. Extrasul de cont bancar al companiei, care trebuie să conțină detalii precum numele companiei (deținătorul contului) și numărul IBAN complet cu codul țării. Această informație este crucială, deoarece fondurile vor fi transferate direct pe acest cont, asigurând un proces eficient și transparent.
  3. O copie a cărții de identitate a administratorului firmei pentru a completa dosarul de documente.
  4. În cazul în care IMM-ul utilizează serviciile unui reprezentant, trebuie să depuneți o „Declarație de onoare” semnată de un proprietar sau angajat autorizat al IMM-ului. Modelul de Declarație poate fi obținut de la reprezentantul extern, care va completa documentul în conformitate cu detaliile specifice ale IMM-ului. Ulterior, acesta vă va trimite documentul pentru a fi semnat de către un proprietar sau un angajat autorizat al întreprinderii.

Toate aplicațiile vor fi evaluate de către EUIPO. În cazul în care sunt necesare clarificări suplimentare privind documentele sau informațiile furnizate în cererea de grant pentru Fondul pentru IMM-uri, veți primi o notificare prin e-mail și SMS (dacă ați acceptat opțiunea de a fi notificat prin SMS).

Odată ce cererea voastră este aprobată, veți primi grantul și voucherele în termen de 15 zile lucrătoare. După primire, este crucial să le activați prin solicitarea de rambursare în decurs de 2 luni. Voucherele sunt inițial valabile timp de 2 luni de la primirea subvenției, însă această perioadă de valabilitate poate fi prelungită cu încă 2 luni.

În această perioadă extinsă, aveți posibilitatea să solicitați și să plătiți serviciile de proprietate intelectuală corespunzătoare voucherului acordat. Prin activarea voucherului în acest mod, veți putea să solicitați ulterior rambursarea corespunzătoare și să beneficiați pe deplin de resursele alocate pentru dezvoltarea și protejarea proprietății intelectuale a afacerii dumneavoastră.

Dacă aveți nevoie de asistență în obținerea de fonduri pentru înregistrarea mărcilor la OSIM sau la EUIPO, completați formularul din website-ul nostru sau contactați-ne la numărul de telefon: 0745160163.