+40 745 160 163

Cum poți să beneficiezi de fonduri europene pentru înregistrarea mărcii la OSIM – Proiectul “Ideas Powered for Business 2023”

În data de 23 ianuarie 2023, Oficiul Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuală și Comisia Europeană au anunțat lansarea Fondului de subvenții 2023 pentru domeniul proprietății intelectuale, cu denumirea „Ideas Powered for Business”, care se va desfășura în perioada 23.01.2023 până în data de 08.12.2023.

„Ideas Powered for Business” reprezintă o încurajare pentru antreprenori, prin care aceștia sunt motivați să își valorifice și să-și înregistreze mărcile, invențiile, modelele și desenele. Nivelul teritorial de protecție ales de către antreprenori depinde în mod evident de strategia de afaceri și nu în ultimul rând, de planurile de dezvoltare.

Ce presupune acest fond?

Fondul pentru IMM-uri este o schemă de subvenții creată pentru a ajuta întreprinderile mici și mijlocii din UE cu privire la drepturile lor de proprietate intelectuală. Aceasta inițiativă este pusa în aplicare prin intermediul Oficiului Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuală (EUIPO) și este în desfășurare pana în data de 8 decembrie 2023.

Ce relevanță are acesta pentru mine ca proprietar de afacere?

În contextul în care afacerea dumneavoastră a luat amploarea și ați luat decizia sa va înregistrați o marca ca sa va consolidați identitatea pe piața, acesta este cel mai prielnic moment sa o faceți !

Sprijinul oferit prin fondul pentru IMM-uri de la UE a pornit cu un buget de 20 milioane euro iar în contextul în care alegeți sa profitați de aceasta oportunitatea în timp util, și sa va înregistrați marca în acest moment, printr-o cerere de rambursare vi se pot restitui 75% din taxele pe care le plătiți la OSIM în momentul în care va înregistrați marca.

Cel mai important aspect de care trebuie sa țineți cont în acest moment este faptul ca aceste fondurile sunt limitate și se acordă pe principiul „primul venit, primul servit” pana în data de 8 decembrie 2023!

Cum funcționează fondul pentru IMM-uri?

Programul de rambursare funcționează prin intermediul unui voucher în valoarea de 1000 de euro cu o perioada de valabilitate de 2 luni. Astfel, în momentul în care decideți sa va înregistrați marca la OSIM:

  1. Depuneți o cerere de subvenție în urma căreia vi se va remite voucher-ul.
  2. Realizați demersurile necesare înregistrării mărcii la OSIM achitând toate taxele aferente înregistrării.
  3. Prin intermediul voucher-ului obținut depuneți cererea de rambursare.

Din momentul în care se depune cererea de rambursare, 75% din taxele achitate la OSIM cu ocazia înregistrării mărcii vi se vor restitui și veți beneficia de o marca naționala prin intermediul căreia brandul dumneavoastră își va putea consolida identitate pe piața.

Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate și doriți mai multe detalii în acest sens, Agenția TAS vă stă la dispoziție. Puteți lua legătura cu un specialist IP la următoarele date de contact: office@agentiatas.ro sau la numărul de telefon: 0745160163.