+40 745 160 163

Cum poti sa iti protejezi brandul, utilizat în activitatea comercială, fata de competitori?

Cea mai simplă și mai efectivă metodă de protecție a brandului împotriva competitorilor este de a înregistra marca la OSIM sau la Oficiul European cu protecție în 27 de State Membre UE, dar și cea de monitorizare a mărcii prin care sunteți cunoscut pe piața națională sau internațională pe care vă comercializați produsele sau utilizați serviciile. Înregistrarea vă oferă un drept exclusiv asupra mărcii pe care o dețineți, și vă aduce un plus de valoare firmei/companiei, iar nu în ultimul rând, o încredere crescută a furnizorilor sau a clienților dumneavoastră pe piața pe care activați.

După înregistrarea mărcii dumneavoastră la nivel național, este important de reținut faptul că OSIM nu vă anunță cu privire la apariția unei mărci similare sau identice cu cea a dumneavoastră pe piață. Din fericire, prin intervenția consilierilor în proprietate intelectuală, și prin încheierea unui contract de monitorizare, se poate contracara orice inițiativă de înregistrare a unei astfel de mărci, reducându-se șansele ca aceasta să fie înregistrată, prin înaintarea unei opoziții la cererea de înregistrare a mărcii aflate în context.

În cazul în care o persoană utilizează pe piață un brand similar sau identic cu marca pe care dumneavoastră o dețineți și asupra căreia ați dobândit un drept exclusiv prin înregistrarea acesteia la un Oficiu, consilierul în proprietate intelectuală poate înainta, la cererea dumneavoastră, o notificare de încetare a utilizării brandului către comerciantul care vă încalcă dreptul, acesta fiind nevoit să dovedească faptul că și-a schimbat denumirea și că a încetat utilizarea brandului care vă poate aduce prejudicii într-un termen ales la comun acord cu consilierul în proprietate intelectuală, în general fiind de aproximativ 10-15 zile de la data primirii notificării prin poștă.

Agenția TAS se ocupă în mod direct cu redactarea și înaintarea notificărilor, având deja mai multe cazuri soluționate într-un mod amiabil, prin care utilizatorii de branduri similare sau identice cu mărcile înregistrate ale clienților nostri și-au retras denumirile brandurilor, logo-urile, sau alte publicații din mediul online și offline care deranjau activitatea loială pe piața din România.

Dacă aveți nevoie de asistenta și îndrumarea în înregistrarea marcilor la OSIM sau la nivel europeana, precum și protejarea brand-urile după înregistrare, Agenția Tas va sta la dispozitie la adresa mail: office@agentiatas.ro sau la nr. telefon: 0745160163.