Proiectul “FEMEIA ANTREPRENOR” și dreptul de proprietate industrială

Dreptul de proprietate industrială nu este o himeră și poate fi obtinut in cadrul proiectului “FEMEIA ANTREPRENOR”

 

In data de 18.08.2022 s-a lansat „Programul national multianual pentru dezvoltarea culturii antreprenoriale in randul femeilor antreprenor din sectorul IMM” pe scurt Femeia Antreprenor- Woman Tech 2022.

Termenul limită pană cand se mai pot depune proiecte este 30 de zile lucrătoare de la momentul lansării, iar aplicantul poate sa fie orice firmă care are ca actionariat o femeie cu procent de minim 50%, iar valoarea maxima a finantării este de 200.000 lei. Daca aveți nevoie de un consultant pentru a depune proiect in cadrul Programului Femeia Antreprenor puteti lua legatura cu https://stanandrei.ro/ .

Revenind la dreptul de proprietate industrială, primim zeci de telefoane zilnic privind timpul si modalitatea de obtinere a acestui drept, astfel am considerat oportun să venim cu o clarificare asupra acestui aspect, care poate schimba sansele la finantare in cadrul programului, fiind un criteriu care se puntează cu 10 puncte in grila de punctaj si care este decisiv in obtinerea finanțării.

Pentru a obtine punctaj maxim la acest proiecte, adica 100 de puncte, aplicantul trebuie sa dea o declaratie pe propria raspundere ca la data decontului va avea dovada inregistratii la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci a unui drept de proprietate industriala.  In acest sens consider ca este important de mentionat care sunt drepturile de proprietate industriala si care sunt conditiile pentru a fi proprietarul unei astfel de drept.

Drepturile de proprietate industriala sunt: marcile, indicatiile geografice, brevetele, desene/modele inregistrate la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci ( OSIM).

Cel mai rapid mod de a fi proprietarul unei drept de proprietate industriala este inregistrarea unei marci la OSIM. Chiar daca procedura de inregistrare a unei marci la OSIM dureaza minim 8 luni, dovada detinerii unei drept de proprietate industriala va putea fi justificata si depusa la data decontului in cadrul proiectul Femeia Antreprenor.

Foarte multe antreprenoare au demarat deja procedura de obtinere a dreptului de proprietate industriala,  astfel incât să se asigure că vor obtine la timp acest drept, mai mult este un drept care iti pozitioneaza brandul pe care il dezvolta compania ta in comparatie cu ceilalti competitori din domeniu, indiferent dacă aplici sau nu pentru această finanțare este important să iți inregistrezi un brand propriu sau o marca inregistrată pentru domeniul in care activezi.

Ce se poate inregistra ca marcă la OSIM?

Este important de stiut ca pot fi înregistrate ca marcă: cuvinte, combinații de cuvinte, logo-uri,  litere sau numere, ambalajul unui produs, forma unui produs, simboluri sau orice poate fi reprezentat într-o anumită formă, cu condiția să fie unic.

Pentru proiectul Femeia Antreprenor este recomandat ca solicitantul sa isi inregistreze un nume sau logo inovativ si fantezist, tocmai pentru ca procesul de inregistrare a mărcii sa fie unul sigur, fără opoziții sau alte refuzuri din partea OSIM.

Pentru a evita eventuale refuzuri din partea OSIM sau opozitii de la persoane interesate/competitori, Agentia Tas face o verificare minutioasa a denumirii sau logo-ului care se doreste a fi inregistrat la OSIM.

Dacă aveți nevoie de asistență sau reprezentare in vederea inregistrării unei mărci la OSIM, Agentia Tas va sta la dispozitie la adresa de mail: office@agentiatas.ro sau la numarul de telefon: 0745160163.