+40 745 160 163

Cum putem beneficia de fonduri europene pentru înregistrare marca ?

La data de 10 ianuarie 2022, Oficiul Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuală și Comisia Europeană au anunțat lansarea Fondului nou pentru IMM-uri care are rolul de a sprijini întreprinderile mici și mijlocii în redresarea în urma pandemiei de COVID-19.

Ce presupune acest fond ?

 Fondul pentru IMM-uri este o schemă de subvenții creată pentru a ajuta întreprinderile mici și mijlocii din UE cu privire la drepturile lor de proprietate intelectuală . Aceasta inițiativă este pusa în aplicare prin intermediul Oficiului Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuală (EUIPO) și este în desfășurare pana în data de 16 decembrie 2022.

Ce relevanta are acesta pentru mine ca proprietar de afacere ?

În contextul în care afacerea dumneavoastră a luat amploarea și ați luat decizia sa va înregistrați o marca ca sa va consolidați identitatea pe piața, acesta este cel mai prielnic moment sa o faceți !

Sprijinul oferit prin fondul pentru IMM-uri de la UE a pornit cu un buget de 47 milioane euro iar în contextul în care alegeți sa profitați de aceasta oportunitatea în timp util, și sa va înregistrați marca în acest moment, printr-o cerere de rambursare vi se pot restitui 75% din taxele pe care le plătiți la OSIM în momentul în care va înregistrați marca.

Cel mai important aspect de care trebuie sa țineți cont în acest moment este faptul ca aceste fondurile sunt limitate și se acordă pe principiul „primul venit, primul servit” pana în data de 16 decembrie 2022!

Cum funcționează fondul pentru IMM-uri?

Programul de rambursare funcționează prin intermediul unui voucher în valoarea de 1500 de euro cu o perioada de valabilitate de 4 luni. Astfel, în momentul în care decideți sa va înregistrați marca la OSIM:

  1. Depuneți o cerere de subvenție în urma căreia vi se va remite voucher-ul.
  2. Realizați demersurile necesare înregistrării mărcii la OSIM achitând toate taxele aferente înregistrării.
  3. Prin intermediul voucher-ului obținut depuneți cererea de rambursare.

Din momentul în care se depune cererea de rambursare, 75% din taxele achitate cu ocazia înregistrării mărcii vi se vor restitui și veți beneficia de o marca naționala prin intermediul căreia brandul dumneavoastră își va putea consolida identitate pe piața.

Un aspect extrem de important de care trebuie sa țineți cont este faptul ca aceste vouchere sunt limitate și se pot acorda doar pana în data de 16 decembrie 2022, ulterior acestui termen dacă veți dori sa va înregistrați marca va trebui sa plătiți integral taxele aferente înregistrării.

Dacă doriti sa beneficiați de aceasta oportunitate și doriți mai multe detalii în acest sens,  Agenția Tas va sta la dispoziție si puteți lua legătura cu un specialist IP la următoarele date de contact: office@agentiatas.ro sau la numarul de telefon: 0745160163.