+40 745 160 163

De ce sa apelezi la serviciile unui consilier în domeniul proprietatii intelectuale?

 

Consilierul in proprietatea industriala este persoana specializata in domeniul proprietatii intelectuale, care urmat cursurile OSIM in domeniu si face parte din Camera Nationala a Consilierilor de Proprietate Industriala din Romania.

Procedurile în fata autoritatilor specializate în domeniul proprietatii intelectuale necesita o atenție sporita și o baza de cunoștințe temeinice în acest domeniu, nefiind loc de erori, orice eroare putand aduce un prejudiciu afacerii. Astfel, rolul unui consilier in IP este unul foarte bine stabilit si este obligatoriu sa fi reprezentant printr-un consilier in proprietate industriala in cazul in care esti cetatean strain si doresti sa iti inregistrezi o marca la OSIM.

Pentru foarte multe afaceri, proprietatea intelectuala este la fel de valoroasa sau în unele cazuri chiar mai valoroasa decât produsele fizice. Un bun exemplu în acest sens îl putem vedea dacă ne raportam la brandul ”Versace”, să ne imaginam ca acesta s-ar lipsi de posibilitatea de a se folosi de identitate pe care și-a construit-o pe parcursul anilor, de posibilitatea de a-si inscriptiona produsele cu denumirea ”Versace” sau cu elementul figurativ constand în capul personajului din mitologia greaca, respectiv Medusa. Brandul s-ar confrunta cu pierderi financiare irecuperabile și ar trebui sa investească enorm ca să-și restabileasca identitatea notorie. De aceea, aceste elemente sunt protejate la nivel mondial prin intermediul proprietatii intelectuale.

Care sunt avantajele de care beneficiem în momentul în care apelam la un consilier în proprietate intelectuala?

Fiabilitate O urmare fireasca a competentei profesionale și a experienței acumulate pe parcursul anilor, consilierul în proprietate intelectuala este capabil sa presteze un serviciu și sa găsească soluții mulate pe nevoile afacerii într-o scurta perioada de timp. El are abilitatea de a obtine inregistrarea marcii, a brandului sau sloganului pe clasele pe care se doreste protectie si in functie de intinderea teritoriala a business-ului d-voastra.

Un risc scăzut de erori –Consilier în proprietate intelectuala este familiarizat cu autoritățile specializate în protecția proprietatii intelectuale ( în Romania ne referim în special la Oficiul de Stat pentru Inventii și Marci – OSIM, dar și la Oficiul Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuala – EUIPO ).Dat fiind acest fapt, este mult mai puțin probabil sa apara erori în procesul de inregistrare a marcii, a protejarii marcilor inregistrate prin demararea unei proceduri de opozitie și a altor demersuri menite sa asigure protecția proprietatii intelectulale și implicit a identitatii afacerii în cauza. Astfel, prin evitarea unor erori se economiseste atât timp cât și resurse financiare, resurse care ar putea fi investite în dezvoltarea afacerii.

O perspectiva de ansamblu Familiaritate de care se bucura un consilier în proprietate intelectuala atât cu sistemul juridic cât și cu domeniul proprietatii intelectuale, data fiind experiența și competentele profesionale ale acestuia, ii confera acestuia o perspectiva de ansamblu asupra problemele cu care se confrunta sau se poate confrunta în viitor o afacere. El poate sa pună în vedere un ansamblu de soluții și consecinte pentru un anumit demers și raportat la contextul în care se afla afacerea. Aceasta abilitate venind din experiența și datorită competentelor sale profesionale.

O investitie rentabila pe termen lung – Ca o concluzie a tuturor aspectelor prezentate anterior serviciile unui consilier în proprietate intelectuala sunt mult mai profitabile pe termen lung, domeniul proprietatii intelectuale fiind un domeniul în plină ascensiune și o zona specializata a dreptului care necesita o baza de cunoștințe specifice.

Dacă sunteți în căutarea unor specialisti în domeniul proprietatii intelectuale, care dispun atat de o pregătire temeinică în acest domeniu cât și de o experiența profesională pe măsura, Agenția TAS va sta la dispoziție. Puteti trimite un mail la adresa:  office@agentiatas.ro sau la numarul de telefon: 0745160163.