+40 745 160 163

Obligativitatea inregistrării mărcii la OSIM a societăților de pază și protecție

Obținerea licenței pentru o societate de protecție și pază are la bază mai multe obligativități printre care se numără și înregistrarea denumirii societății sau a logo-ului utilizat  la Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci, conform Art. 19 (3) lit. c) din Legea cu nr. 333/2003, respectiv:

„(3) Pentru obținerea licenței de funcționare este necesară întrunirea următoarelor condiții:

  1. c) prezentarea dovezilor de înregistrare cu denumirea societăţii şi a însemnelor distinctive înregistrate la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci”.

Așadar, în momentul în care se solicită licența din partea entității competente, și anume, din partea Inspectoratului de Poliție din zona în care se află societatea de pază, asociații trebuie să prezinte si un certificat de inregistrare marca emis de OSIM, pentru a dovedi inregistrarea marcii.

Este foarte important de reținut faptul că marca trebuie să fie distinctivă, nedescriptivă, și să conțină un logo color.

Mai mult decât atât, prin HG 935/2007 articolul 3 (1) este necesar ca echipamentul agenților de pază și protecție să conțină denumirea și sigla societății de pază aprobate de către OSIM:

Articolul 3

(1) Bluzonul, vesta, bluza de protecţie, scurta matlasată sau îmblănită, hanoracul, şuba, haina de piele, cămaşa-bluză, combinezonul, sacoul, geaca şi salopeta se inscripţionează vizibil, pe partea din spate, cu denumirea şi sigla societăţii de pază şi protecţie, aprobate de către Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci.

(2) Pe coifură se aplică emblema societăţii de pază şi protecţie.”

Există o multitudine de mărci respinse de către OSIM din cauza lipsei de distinctivitate sau din cauză că nu s-au îndeplinit toate condițiile pentru înregistrarea mărcii, soluția optimă fiind verificarea disponibilitatii marcii inainte de inregistrare si apelarea la consilieri specializați în proprietate intelectuală care vă pot îndruma si asista in procesul de inregistrare a marcii la OSIM.

Dacă aveți nevoie de ajutor în înregistrarea unei marci la OSIM pentru o firmă de pază si protecție, va stăm la dispoziție cu cele mai bune oferte și ne puteți contacta la adresa de e-mail: office@agentiatas.ro sau la telefon 0745160163.