+40 745 160 163

importanta de a-ti inregistra marca
importanta de a-ti inregistra marca

De ce este important să-ți înregistrezi marca?

Probabil gândul de a-ți proteja marca este ultima grijă la nivelului afacerii tale. După înființarea unei companii, de regulă nu se manifestă niciun interes pentru înregistrea mărcii. Oamenii au tendința să amâne acest moment al înregistrării mărcii, până când afacerea va crește și își atinge potențialul, sau în situația în care altcineva folosește brand-ul și atunci trebuie să acționeze. Dar, ceea ce oamenii nu stiu este faptul că odată cu înegistrarea mărcii își cresc automat valoarea business-ului și adaugă un plus de valoare afacerii lor.

Avantajele clare ale înregistrării unei mărci sunt:

  • Protejarea valorii brand-ului
  • Crearea unei valori
  • Protejarea serviciilor sau produsele sale  de cele ale competitorilor
  • Oferă un drept de proprietate
  • Te protejează împotriva contrafacerii sau fraudei

Când te decizi că vrei să îți protejezi brand-ul prin înregistrarea unei mărci, poți opta pentru înregistrarea unei mărci europene. De ce?

Cu o singură cerere de înregistrare, depusă online, într-o singură limbă, îți oferă protecție asupra brand-ului, pentru toate statele membre ale Uniunii Europene.  

Marca europeană îi oferă proprietarului drepturi exclusive asupra mărcii în toate statele membre UE cu un cost rezonabil.

Puterea oferită brand-ului este vizibilă pe o piață de aproape 500 milioane de consumatori. 

O marcă europeană este valabilă pe o perioadă de 10 ani și poate fi reînnoită din 10 în 10 ani, pe perioada nelimitată.

Astfel, dacă nu îți protejezi marca prin înregistrarea ei, nu ai la dispoziție posibilitățile legale de a interzice altor persoane să folosească semne similare pe produse/servicii, ceea ce poate duce la devalorizarea brand-ului. De asemenea, din punct de vedere legal esti limitat să îți extinzi business-ului, fără protejarea brand-ului.

Așadar, prin înregistrarea unei mărci și protejarea brand-ului iei decizia cea mai ințeleaptă pentru creșterea și securitatea afacerii tale.

Dacă ai întrebări referitoare la acest subiect, poți să ne contactezi folosind formularul de contact și suntem mai mult decât fericiți să te ajutăm.