Afacerile pornite din pasiune, sunt afaceri de care ne atașăm emoțional. Drept urmare e normal să facem tot posibilul să le protejăm și totodată să le facem să crească.

Am discutat pe temă brand-ului HOPEHEAD BREWING cu Dana, reprezentantul companiei HOPHEAD BREWING SRL, cea care deține drepturile de proprietate intelectuală asupra mărcii.
  1. Spune-ne povestea din spatele brandului tău.

Hophead Brewing se referă în primul rând la pasiunea pentru bere artizanală descoperită de noi în cei 6 ani trăiți în SUA. Hop înseamnă Hamei, iar Head, cap – compusul se referă la pasionați de beri încărcate cu hamei, aromate, și cu gusturi complexe.

Am ales numele fiindcă preferăm berile hop-forward, adică cu profil hameiat complex, și am preferat o denumire în Engleză fiindcă stilurile de bere pe care le producem sunt versiunea americană unor importuri din UK. Plus că berarul e din Macedonia, vorbim engleză și acum între noi deși a învățat limbă română.

E un logo ce ne reprezintă preferințele, backgroundul și prin faptul că e simplu, grafic, font texturat, colorat – e imaginea unui con de hamei stilizat-combină personalitățile noastre și tipurile de bere: onest, curate, echilibrate, și sperăm tot mai îndrăznețe pe măsură ce creștem și acumulăm experiență. Ne reprezintă pe noi și brandul pe care vrem să îl construim.

  1. Ce te-a determinat să-ți înregistrezi marca?

    Vrem să ne protejăm imaginea și muncă grea din spatele afacerii noastre. Brandul nu e unul ”construit”, premeditat bazat pe studii de piață asupra a ce ”prinde” la public. Suntem noi și visul nostru, deci trebuie protejat.

  1. Care crezi că sunt beneficiile înregistrării proprietății intelectuale?

Aceleași ca beneficiile depozitării banilor în bancă: sunt mai siguri acolo (de cele mai multe ori) și descurajează furtul. Sau ajută în recuperarea unor prejudicii în caz de furt.

  1. De ce ai considerat necesar să faci acest pas?

Din nou, muncim din greu la construirea identității noastre și nu dorim să pierdem roadele muncii din cauza altora care ar vrea să profite de pe urma a ceea ce construim.

  1. Descrie într-un cuvânt relația pe care ai avut-o cu Agenția TAS pe parcursul colaborării.

Eficiență.

Hophead Brewing – marcă înregistrată prin Agenția TAS


Sigla HOPHEAD BREWING

Hophead Brewing

Data înregistrării: 2017-07-04

Tipul mărcii: Combined

Tipul de marcă: Individual

Statutul actual al mărcii: Registered